SOFIANE BONS
Restaurant Joelia*
Sofiane Bons is een chef met scherp gevoel voor smaak, stijl en finesse. Bij het met een Michelinster bekroonde Joelia, brengt hij een mix van klassieke Franse keuken en moderne elegantie naar een geheel nieuw niveau.
Voor Chefs in het Bos vertaalt hij deze verfijning naar het openluchtpodium van het Amsterdamse Bos.
“Verandering is de sleutel tot verfijning.”
Voor Chefs in het Bos brengt Sofiane zijn signatuurgerecht mee: langoustine met jalapeño, kaviaar en gerookte appel. Het is een gerecht dat zijn stijl perfect samenvat: een spannende balans tussen verfijning en kracht, tussen zuren, rooktonen en een pittige kick.
De jalapeño speelt hierin de hoofdrol. “Die pittigheid geeft het gerecht niet alleen smaak, maar ook emotie,” vertelt Sofiane. “Ik hou ervan als een gerecht iets losmaakt. Het moet een herinnering worden.”
De langoustine wordt gecombineerd met luxe en contrast: de ziltigheid van kaviaar, het zachte van de gerookte appel en de onverwachte scherpte van de peper. Een gerecht dat je prikkelt, verrast en blijft hangen.
SIGNATURE DISH
van SOFIANE
De VISIE van SOFIANE OP
DUURZAAMHEID EN GASTRONOMIE
Sofiane ziet een belangrijke rol weggelegd voor chefs als het gaat om verduurzaming. Zelf zoekt hij actief naar lokale samenwerkingen, zoals met een voedselbos in Maasland en plannen voor een eigen groentetuin in het Westland. “Mijn missie is om mensen anders te laten kijken naar de kracht van Nederlandse producten en te laten zien dat de toekomst van gastronomie dichtbij begint.”